Over ons

De Keuzekantine

De keuzekantine wil een plek zijn waar je op een positieve en energieke manier aan je toekomst kan werken en tegelijk een plek waar je ook kan bijkomen, relaxen en ontspannen. Studiekeuze mag een leuk proces zijn waar je energie van krijgt en waar je blij van wordt.

studiekeuze bij de keuzekantine

Hoe is het zo gekomen…

Juni 2020; De eerste keer weer op een zonnig terras na de lockdown! We (Lieneke en Ciska) spraken over onze ervaringen van de afgelopen periode. En we deelden onze zorg over ‘onze’ studenten en de keuzes die ze nu moesten maken.

Goede keuzes maken was altijd al moeilijk, maar nu was het helemaal ingewikkeld geworden. We zagen studenten worstelen met online voorlichting en proefcolleges en we spraken veel studenten die de motivatie uit hun tenen moesten halen, en ouders die met hun handen in het haar zaten; hoe konden ze hun kind verder helpen.

Lieneke en Ciska hebben altijd al het verlangen gehad om aankomende studenten te helpen om een goede keuze te maken, maar nu kwam daar nog een dimensie bij. Hoe helpen we deze generatie studenten om positief naar het studeren en naar hun toekomst te kijken.

In de brainstorm die hieruit ontstond is de keuzekantine geboren. Een vrolijke kantine, waarin het fijn is om te zijn, waar je pauze houdt en kan relaxen, waar je lekker kan eten en waar je goede gesprekken voert. Dat willen we ook graag voor het studiekeuzeproces. De stress mag eraf, je hoeft het niet te weten, je mag lachen en ontspannen, het is tijd om te spelen. En in die sfeer van acceptatie en ontspanning ontstaan de beste gesprekken en inzichten en de mooiste plannen voor de toekomst. In die sfeer kun je het beste reflecteren op jezelf en nadenken over waar je blij van wordt en waar je nieuwsgierig naar bent. In deze ontspannen sfeer gaan we aan de slag met je studiekeuze.

Resultaat

We zijn ervan overtuigd dat ‘leren kiezen’ hoort bij je persoonlijke ontwikkeling. Je studiekeuze is de eerste keuze, maar daarna maak je steeds opnieuw keuzes. Door jezelf te leren kennen en te accepteren ontdek je wat er bij je past en hoe je steeds een volgende stap kunt zetten. We besteden hier veel aandacht aan in onze begeleiding. Het resultaat is dat je meer zelfkennis krijgen, jezelf leert accepteren en groeien in zelfvertrouwen.

Professionele hulp bij jouw studiekeuze 

Lieneke en Ciska hebben hun krachten gebundeld door vanuit hun jarenlange ervaring met studiekeuzebegeleiding een programma te ontwikkelen waarmee jij in een week tijd een bewuste, weloverwogen studiekeuze maakt.

Lieneke Arts – Kiezen is leiding nemen

studiekeuze professional

Lienekes missie is je laten ontdekken wie je bent, wat je kunt en wilt en je leren kiezen voor een studie die echt bij je past en waarmee je de juiste stappen zet om de toekomst te creëren die jij wilt.

Wil je meer lezen over Lieneke kijk dan op haar website.
www.kiezendoejezo.nl

Ciska Heuvelman – Leven is leren en groeien

studiekeuze professional

Ciska wordt blij van het begeleiden van jonge mensen, “ik heb een geslaagde dag als ik weer lichtjes in de ogen van mensen zie, omdat ze nieuwe kansen en mogelijkheden zien”. Daar zet ik me voor in!

Wil je meer lezen over Ciska kijk dan op haar website.
www.jouwstudiecoach.nl